L’aeroport

És una infraestructura que em fa molta pena. És un passadís que podria ser d’aquest segle, però és del segle passat.
No està adaptat de cap manera. Una pena, peneta. Un nyap allà al mig.
Pels que anem al Prat, o en tornem, i optem per l’opció tren de rodalies, i ara fins i tot l’opció metro, és el corredor-passadís de la vergonya de la Benvinguda a Bcn o de l’adéu Bcn.
Abans, al 2009, el transfer t1-t2 te l’estalviava, va durar poc, algú va determinar que millor fer caminar al personal. Així es fan més cames, pesos, i es gaudeix més de les infraestructures aenístiques.
Racònic, tants millions invertits en infraestructures de futur, tant luxe per tenir el típic aeroport-centrecomercial, tantes dades macro, i va i …. , i s’han deixat la renovació d’aquest passadís…. que de moment és el que connecta amb l’única parada de metro activa i el tren, …. correu que marxa el tren… correu… sort que quan passo vaig amb la il·lusió de marxar i quan torno …. amb l’energia del viatge! I ulls clucs! Racònic.

Ah! I el trajecte en tren si el bitllet és de RENFE són 4 zones, si és ATM només 1, i el pots integrar amb una T10, coses a saber,…. o coses que no s’entenen, …  el lowcost és digne d’estudi.  Amb taxi o l’Aerobus tot és més simple, o millor, un transfer privat, clar!

 

Corrent amb les maletes
Corrent amb les maletes
On és la cinta?
On és la cinta?
Renfe 4 zones, fort, eh?
Renfe 4 zones, fort, eh?